torstai 4. tammikuuta 2018

Musiikki ja passiivinen tulo

Islannin-keikka sovittu!
Kerrankos sitä nyt pääsee matkalle ilman, että tarttee ite maksaa ja jää vielä plussalle!
Saa nähdä, millainen katastrofi tästä vielä tulee!
No, onneks vaan sellainen pikkutapahtuma kyseessä.

Jeps, tosi ammattimainen asenne... Juuri luin Itkosen kirjan, jossa ammattimuusikko ei muuta tehnytkään kuin reissasi, ja se tuhosi ja heikensi ihmissuhteita.

Täältä noustaan, ammattimaisuutta ja ihmissuhteidensa tuhoamista päin!

Tulipa siitä mieleeni, että voisi olla hyvä ottaa reissuun mukaan jotain myytävää, lisätienestiksi.

Minullahan ei ole pahemmin myytävää. Siis onhan soittoani varmaan 10 CD-levyllä, mutta ei niistä mikään sisällä soolomusaani, jota toivottavasti pääsen tällä tulevalla keikalla soittamaan mahdollisimman vapaasti oman makuni mukaan.

Sitten mullahan on jemmassa se yksi ilmainen äänityspäivä ja sopimus, että julkaisevat musiikkiani (netissä). Yksi palkinto oli tämä, parin vuoden takaa. Koska lienee vanhenee...

Että JOS sais harjoiteltua ja JOS sais äänitettyä... niin sais rahaa! Ei paljoa, mutta vähäsen. Jatkossa tämä olisi passiivista tuloa.

Harvemmin sijoitusblogeissa tuota ajatellaan, mutta musiikissa on oikeasti ihan hyvät mahdollisuudet pienemmillekin nimille "ilmaisen" rahan tekemiseen.

Vaikka radiosoittoa olisi vain ihan vähän, levymyyntiäkin vain pienesti, niin kyllä sieltä aina jotain tulee.

Joskushan voi myös käydä mäihä. Avokkini soitti yhden biisin taustoja, äänitti kotonaan tapaamatta ikinä koko nimekästä artistia, musa miksattiin sinne muun sekaan. Nyt tuota levyä on myyty 10 000 kpl, ja radiosoittoa harvakseltaan. Biisiä myös esitetään artistin keikoilla (joilla tällainen pienet täydennyssävyt yhteen biisiin soittanut muusikko ei tietysti ole mukana, eikä hänen osuutta varmasti keikkaversioilla mistään taustanauhalta edes kuulu), siitäkin tulee pientä korvausta äänitteellä soittaneille.

Miljonääriksi sillä _ei_ päästä, taustalla kun olet yhdellä raidalla. Mutta kyllä se pari satasta vuodessa tekee passiivista tuloa. Ja kun katsoo, minkä vaivan moni näkee osakesijoittamisen eteen, alkaa musanteko tuntuakin ihan järkevältä vaihtoehdolta.

Minä eikä avokki kumpikaan lähdetä rahan perässä kikkailemaan kuitenkaan. Ne on ihan muut tyypit, jotka tekee sadoittain lyhyitä biisejä samalla yksinkertaisella sointukierrolla Spotifyhin ja onnistuvat huijaamaan ihmiset kuuntelemaan niitä erikoisten nimien perusteella. Onnistuvat sitten niistä soitoista saamaan kymppitonnien korvaukset vuosittain. Ilman kummempaa taitoa, ihan vaan hassun nimen perusteella, jolla ihmiset hakevat, eikä kukaan muukaan ole sillä nimellä biisiä vielä tehnyt.

Pistäkää korvan taa! Kyllä kuka vaan osaa painaa rec-nappulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristähän päivääni kommentilla! :)