keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Päivän sanat

Omistettu puudelille!

Mulla ei ole mitään sanottavaa, mutta puudeli kaipasi tekemistä. Koitetaanpa järjestää sitä 1,5 minuutiksi, vai kauankohan tämän ei-niin-long-playn lukemiseen menee. Tuhlaanpa samalla (ilolla) teidän muiden aikaa!

Koska mitään järkevää kerrottavaa ei tosiaan ole, otetaanpa perinteisesti "uutiset". Olkoon vaikka nimeltään "E-sanomat" nimimerkkini mukaan.

Tällaista minun, E:n, elämä tällä hetkellä on:

Aloittaminen
Vaikeaa. Etenkin näin väsyneenä.

Naapurit
Saunontaa naapurissa 2-3 krt viikossa.

Raha
Joudun pitämään tonneja jemmassa Norwegianin tilillä, koska lupasin, etten tällä kertaa käytä meidän remonttisäästöjä parempiin kohteisiin. Lisäksi siellä on piha- ja hedelmäpuurahasto. Tulee pikkuinen puisto tuohon pellolle. "Pikkuinen".

Remontti
Viime kesän remontointi tapahtui loka-joulukuussa. Aikomus on, kun nyt rahatkin on tallella (vielä), että tämän kesän remontti tapahtuisi... niin, kesän aikana. Ehdottelin kuitenkin että rakennettaisiinko pihalle ensin kesäkeittiö, ettei tule käytyä naapurissa keittiössäkin.

Naapurit 2 (samat naapurit uudelleen)
Keittiössähän me käydään siellä kyllä jo, nimittäin 5-7 kertaa viikossa kahvilla.

Naapurin koira
Tulin äsken kotiin työreissusta, matkustettuani koko yön julkisilla. Eteisessä minua odotti naapuri koiran lelu, punainen muoviluu.

Kesäloma
4,5 kk:n kesätauko mun ainoasta oikeasta tavallisen ihmisen mittaisesta työpäivästä! Siis ei 165,9/179,6 senttimetrin mittaisesta, vaan noin 8 tunnin. Niitä olikin 2 kpl / kk eli rankaksi alkoi käydä.

Laskutus
Enpä ole jaksanut kirjoitella laskuja opetuksesta pariin kuukauteen, koska budjetin ansiosta ei ole minkäänlaista perinteistä jokakeväistä rahastressiä. Lisäksi on ne rempparahatkin, joita ei kuitenkaan koskaan käytetä, kun ollaan niin pihejä, etenkin avokki. Viime kesän rempan eristeisiin ja papereihin meni ehkä muutama satanen. Eipä ole laskutusstressiäkään. Vois ehkä kohta ennen kuin asiakkaat ihmettelee.

Stressi
Ei ole stressejä ja ahdistuksia, joten en saa aikaiseksi mitään. Paitsi vähän alkaa painaa päälle perjantain keikka.

Opiskelu
Ajattelin tässä, että ehkä 2-3 viikkoa on kuitenkin vähän liian vähän kaiken opiskeluun suhteellisuusteoriasta ja sähkömagnetismista. Plus että pitäisi kerrata kaikki viime vuodelta. Opintotuki ja opintolaina on kumpikin tauolla. Jos vaikka suosiolla opiskelis vasta syksyllä niin sais etuuksiakin ja vois niillä laajentaa vuokraustoimintaa. Kesäloma vois olla tähän väliin hyvä idea.

Keikkatauko
En reenaa ikinä, ja siihen meni vuodenvaihteessa hermo. Hyvin menee muuten keikkatauon suhteen, paitsi keikkoja on ainakin ens perjantaina, viikon päästä lauantaina, helatorstaina, heinäkuussa kaks ja elokuussa neljä. Unohdin sen Islannin tuosta välistä. Siellä ehkä jotain viis kpl. Eli ehkä niin hyvin mene sittenkään.

Päässä soi
1) Piano-oppilaan toivekappale eli Napakympin tunnari. (Piano ei ole mun pääsoitin, mutta miksipä en sitäkin välillä opettas kun kerran voin ja kerkiän.)
2) Erään oppilaan toivekappale yhessä muussa soittimessa: Nightwishiä. Jos tämän haluaa pois mielestä, riittää että ajattelee Napakympin tunnaria.

Mansikat
Viime vuonna istutetut rönsyili mukavasti, joten tänä vuonna ollaan istutettu rönsy poikineen uuteen penkkiin. Taimia on varmaan sata, vietiin osa naapuriin.

Uuvahtaminen
Opetusten suhteen vaikea jaksaa skarpata. Suunnittelu vaikeaa. Nuotintamista en saa aikaan. Ajaa en jaksais. No, pian loppuvat. Jaksaa, jaksaa, 1-3 h päivä pari kertaa viikossa, ei paha.

Väärin luetut
Aamun otsikko Hesarissa: "-- suora lähetys kännissä".

Yöjuna
Mukavampi kuin yöbussi. Parempi vessa, jossa on sentään saippuaa eikä vaan jotain desinfiointilitkua. Ja vettä käsienpesuun. Ja lisää vessoja, jos ei yksi tai kaksi toimi. Tosin sisäpiirin tietojen mukaan suuronnettomuutta odotellaan liikenteenohjauksen ollessa enemmän kuin perseestä. Silti turvallisempi tunnelma näin kesä- ja talvirenkaiden murrosvaiheessa.

Yöbussi
Bussiyhtiö lähettelee sähköposteja otsikolla "Oletko jättänyt minut?"

Olo
No ehkä vähän alkoi ahdistaa nyt -kuitenkin. Taasko menen keikoille reenaamatta? Missäs vaiheessa biisit aattelin päättää? Ja Napakympin vasen käsi. Ja oikea käsi loppuun. Pitäis opettaa kello kolmelta miten ne soitetaan, muttei mulla ole kotona pianoa just nyt. Pitää vissiin matkan varrella käydä vanhempien (tyhjässä) talossa pimputtelemassa. Pro meininki, mutta oppilaat tykkää. Ihme porukkaa. Väsyttää.

Lopettaminen
Vaikeaa. Etenkin näin väsyneenä.

Noin! Siinä Puudelille! Ole hyvä!

1 kommentti:

Piristähän päivääni kommentilla! :)