tiistai 28. helmikuuta 2017

Ristiriitaisia tunteita sähköposteista

Edelliseen maaliskuun tavoiteisiin liittyvään kirjoitukseeni liittyen halusin vielä kirjoittaa tarkemmin sähköpostista.

Näin toiminnanohjauksen ongelmista kärsivänä sähköpostit, tekstiviestit ja muut ovat kyllä yksi hemmetinmoinen suo! Ääripäiden ihmisenä meikäläisellä on sitten tässäkin vain kaksi ääripäätä olemassa:

A) Mikään ei hoidu: sähköpostit, tekstarit ja FB-viestit rästissä niin ystäville kuin asiakkaillekin. Kommentteihin vastaaminenkin laahaa.

B) Sähköpostit, tekstarit ja muut viestit lentelevät ees taas pitkin päivää, niihin vastataan heti eikä rästiin jää kuin sellaiset jutut, joihin liittyy jonkin asian päättämistä ja miettimistä. Kuitenkin aikaa menee tuhottomasti, kaikki aika kotona tietokoneen takana tai kännykkä kädessä.

Vaihtoehdon A:n toteutuminen on huono juttu, mutta niin on B:nkin! Ajattelin, että tähän asiaan auttaisi ulkopuolinen apu, mutta ei homma vielä ihan aukottomasti rullaa. Mulla itselläni pitäisi olla

1) lista kaikesta, mikä jää rästiin
2) tapa mennä tarkistamaan sähköpostit vain silloin, kun a) niihin on aikaa vastata, b) minulla on voimavaroja pysähtyä miettimään hankaliinkin viesteihin vastaus enkä c) ole ihmisiä välttelevällä tuulella. (Miten tämän voi muistaa?! Kännykällä on niin helppo mennä "vaan äkkiä kurkkaamaan" postit, ei siinä muista mitään miettiä! Ja niin on kyllä tietokoneellakin!)

Lista ja tapa. Lista ja tapa. Lista ja tapa. Uusi mantrani. Vähän niin kuin listi ja tapa!

Kolmaskun tuli vielä mieleeni, ja neljäs:

3) oikeat kysymykset vaikka A4-lomakkeella, joka täytetaan kerran päivässä, jotta selviää, mitä tänään oikein jäi rästiin. Kysymysten täytyy olla niin selkeitä ja jäsenneltyjä ja juuri oikeanlaisia, että saan kaivettua ajatuksistani, mitä tänään oikein rästiin jäi.
4) jonkun, joka pistää minut täyttämään tuon lomakkeen ja ehkä jopa laatii kysymykset.

Jelp! Miten IKINÄ saan pääni ja elämäni pidettyä edes jossakin etäisesti järjestystä muistuttavassa?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristähän päivääni kommentilla! :)