maanantai 22. elokuuta 2016

Neonikotinoidit ja mehiläiskuolemat

Koostan tähän, mitä viime aikoina olen lukenut neonikotinoideista. Asia on sisällöltään sama kuin pari aiemmin kommenttikentässä.

Osaa linkeistä en ole lukenut kokonaan, vain silmäillyt läpi tai lukenut tiivistelmät.

Asiantuntija en ole enkä ole paneutunut aiheeseen intohimoisesti, mutta jaan mielelläni pätevänoloisia tutkimuksia, joihin törmään. 

Syyt mehiläiskuolemiin.

Mehiläisten kuolemista suurin osa aiheutuu taiteja aiheuttavista loisista (pathogens) ja alkueläin- ja matoinfektiot (parasites). Luonnonolot (climate), ravinto (nutrition), hyönteismyrkyt (pesticides) ja kohtelu (management) ovat osaltaan syypäitä.

Neonikotinoidit ovat mainittuja hyönteismyrkkyjä, yksi muiden joukossa. Lois- ja parasiittiongelman ratkaisemalla saisi aikaan paljon enemmän, mutten osaa kertoa, mitä niille voisi tehdä.

- Luomuviiniä koskevan kirjoituksen kommenttikenttä. https://mielijuomaani.blogspot.fi/2016/08/luomuviinin-pimea-puoli-todellisuus.html
- Näiden linkkien takaa löytyy lisää linkkejä aineistoihin ja artikkeihin, täältäkin. https://www.quora.com/Are-neonicotinoids-killing-the-bees


Aiemmin allekirjoitin adresseja neonikotinoideja vastaan, niin muuntogeenisiä viljelykasvejakin, mutta nyt haluaisin nimeni niistä pois.

1 kommentti:

Piristähän päivääni kommentilla! :)