lauantai 9. huhtikuuta 2022

Paluu?

Moikka, kaikki!

Anteeksi, UNOHDIN teidät! Unohdin henkireikäni, blogini! Tarkoittaako tämä, että joku on muuttunut parempaan? En tiedä.

Miten ihanaa onkaan, että tänne oli poissaolon aikana ilmaantunut pari kommenttiakin! <3

Mistä aloittaa kuulumisten kanssa - en tiedä sitäkään! :D Koitanpa lyhyesti:

 

RAHA

Työskentelen tilapäisesti normaaleissa töissä, jotta vaikuttaisin kunnolliselta ja paperilla näkyisi normaali palkkatulo, jotta saisin kalustohankintoihin lisää lainaa 150 000 - 250 000 euroa. Sain takaukset järjestettyä, mutta homma junnaa paikallaan.

Tarkemmin jos ajattelen, niin en varmaan itsekään antaisi itselleni lainaa, jos olisin pankkivirkailija, koska kaikki mitä teen, vaikuttaa vaan ihan pimeältä. Ja on jo valmiiksi asunto-, opinto- ja laajennuslainaa 135 000 heille, plus kaikki omituiset kuviot tuttavieni kanssa. Onpa tuota omaisuuttakin sitä vastaan sitten kyllä niin, että kaiken saisi tarvittaessa nollille kalustoa myymällä.

Palkasta tulee tilille verojen jälkeen 2040 €/kk. Yritys taitaa tuoda 1500 €/kk, ja siitä sitten menee yrityksen menot eli tuo ei ole varsinaisesti palkkani.

Muutin työn takia tilapäisesti toiselle paikkakunnalle. Asumiskustannukset ovat 350 € lainanlyhennys tyhjillään olevasta talostani, 307 € vuokra, satunnaiset muut kulut nuohouksista, sähköstä ja muista. Edellisen laajennuslainan lyhennys on 250 €/kk. Muut kulut ovat tavallista autoa, ruokaa, vakuutusta, kirjanpitäjää, arvonlisäveroa. Ei mitään ihmeellistä, paitsi siis sitten kaikki "projektit". Yritykseen tuleva raha kuitenkin kattaa kaikki menoni aikalailla +/-0, eli pystyisin helposti lyhentämään jättilainaa.

Ensi kuussa on exälle viimeisen 7000 € erän maksu, sen jälkeen vielä korot. Hänhän silloin "palautti" minulle rahat jotka maksoin hänelle talonpuolikkaasta, ja sijoitin ne yritykseni kalustoon. Ex on tässä välissä perustanut perheen ja saanut lapsen, ja heillä on velaton pikkuinen mökki, missä keskenään syrjäytyvät.

Sijoitin hiukan Trinen kautta, ja nyt olen ottanut niitä vähitellen takaisin. En ole vieläkään tehnyt ensimmäistäkään indeksirahastohankintaa, nyt saisi kyllä tulla loppu tälle lykkäämiselle! Mieli vaan sanoo, että asia kerrallaan: uusi laina kuntoon ensin.

 

ADHD & OLO & TOIMINNANOHJAUS

Byrokratia on edelleen hankalaa: kaikki mahdollinen tekemättä ja jäljessä! Mutta tässä se rinnalla suttaantuu joten kuten niin kuin aina ennenkin. Se, mitä en tee, vaan jää tekemättä, ja siitä seuraa korkeintaan rahallinen menetys mulle ja hankalia tunteita asiakkaalle, ei maailmanloppua.

Notion, päiväkirjat ja bullet journal ovat pääasiallinen tehtävänhallintatyökaluni nykyään. Suurin edistysaskel ammattimaisempaan suuntaan yrittäjänä on ollut saada kunnollinen asiakasluettelo viimein kokoon. Notionissa sitä on tosi kätevää pitää yllä, hyödynnän tietokannan kaikkia ominaisuuksia mitä vaan keksin, tägäilen menemään.

Muuten workflowsta: viimein kuuntelin David Allenin Getting Things Done äänikirjana. Koitan nojautua sen oppeihin niin paljon kuin voin.

Arki on hyvää. Olisi hyvät olosuhteet saada asiat paremmiksi, jos vain henkisesti olisin riittävän vahva. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus "pelastaa tilannetta" ja "tehdä edes jotain", mutta mietityttää kyllä, miten tässä taas käy. Täytyisi lähettää tietoja kirjanpitäjälle, ja lisäksi karhuta ja laskuttaa.

Ylipäätään on tosi vaikeaa olla tekemässä sitä mitä pitää, silloin kun pitää. En koe varsinaista keskittymistä ja ajattelun pätkimistä ylittämättömäksi ongelmaksi, vaan pelot ja muut tunteet. On vaikeaa kohdata hankalia asioita ellei ole ihan pakko ja viimeinen hetki, jolloin kaikki on paljon pahempaa, kuin jos olisin heti vienyt ne asiat huolella loppuun.

Erakkoutta ja sosiaalisuutta on välillä vaikeaa yhdistää, mutta ehkä tasapaino joskus löytyy rauhallisen olemisen ja menevän energisyyden välille. Korona-ajat on tehneet tosi hyvää hyvinvoinnilleni monellakin tavalla. Nykyinen tilanne, missä käyn normaaleissa töissä, ei tee hyvää hyvinvoinnilleni, vaikka töissä onkin ihan mukavaa ja sujuu. Stressaan kohtuuttoman paljon aamuisin ennen iltapäivällä alkavia työpäiviä, ja jännitykseltä on vaikeaa saada syötyä, joten kikkailen mitä kummallisimmin tavoin saadakseni itseni pidettyä ravittuna. Takerrun kuvitelmaan siitä, että tämä on ehkä elämäni viimeisin vuosi ikinä, kun teen normaalia työtä. Sehän ei varmaankaan ole totta: jos ja kun valmistun fyysikoksi, saatan sitä työtä tehdäkin hetken.


YRITTÄJYYS, MUUSIKKOUS, FYYSIKKOUS

Teetin yritykselleni nettisivut. Äänitytin albumillisen biisejä levyäni varten. Kumpikin erittäin rahaavieviä projekteja, levytys tulee minun luonteellani vieläkin kalliimmaksi kuin se muuten olisi. Keikkamatkoja teen pari pikkuruista vuodessa.

Hengailin kansanopistossa tekemässä musaa, sitten tuli korona. Palasin hengailemaan mökkiini ja tein sieltä käsin korona-aikana fysiikanopintojani minimaalisesti eteenpäin. Korona ei vaikuttanut yritystoimintaani.

Kaaosta, säätöä, rahanmenoa. Koen olevani maailmankaikkeuden pahin poukkoileva lusmu, vaikkei se olekaan koko totuus. Menenhän päättäväisesti valitsemaani suuntaan, joka ei ole varsinaisesti muuttunut vuosiin.

 

MINÄ & IHMISET

Uutena tulokkaana elämääni ovat saapuneet skandaalit: syksyllä möläytin töissä pienille lapsille liian pelottavia juttuja, kerran lipsahdin käyttämään vaarallisia työvälineitä ilman turvallisuussuunnitelmaa, ja tänä keväänä kohahdutin uudella työpaikalla tekemällä lastensuojeluilmoituksia "pikkujutuista" ja kommunikoimalla niistä koteihin paskasti. Mitä, miksi, mistä tämä tuli?! Kaikkihan menee mulla paremmin kuin ennen, niin itsehillintä kuin kommunikaatiokin. Miksen aiheuttanut skandaaleja 10 vuotta sitten?

Uusi tulokas on myös uusi poikaystävä, jonka kanssa olen kohta ollut 2 v. Suhde on etäsuhde, välissä on useita satoja kilometrejä. Tosi omituista seurustella jonkun "normaalin" kanssa. :D En osaa kommentoida suhteen tulevaisuutta mitenkään, jos yhtään koitan miettiä ja päättää jotain, niin ajattelen itseni ihan solmuun ja alkaa ahdistaa. Juuri nyt on näin ja elämä on hyvää.


Siinä "lyhyesti".


Mitäs sulle kuuluu? Kerro kommenteissa! Ja hauskaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristähän päivääni kommentilla! :)